Algemene Informatie


Clubgeschiedenis

GAV “SOS” Muntendam

Geschiedenis van de club

SOS werd in 1933 opgericht. SOS is de afkorting voor: Sport Ons Streven.

De gymnastiek vereniging was voor het dorp erg belangrijk, maar ook in de beginjaren waren er al loopevenementen. Jaren daarna werd een korfbalafdeling naast de gymnastiek in het leven geroepen. De club was redelijk succesvol. Begin 70-er jaren werd de korfbalclub opgedoekt en de jaren daarna was de gymnastiek erg populair. Toernooien werden bezocht en turnen kwam op. Op 1 jan. 1982 werd SOS lid van de KNGB (nu KNGU).

Op een gegeven moment werden conditietrainingen gehouden in de gymzaal. Senioren en later ook anderen maakten hier gebruik van. Later kwam daar een buitenles bij en uiteindelijk werden het drie trainingen in de week. Op 3 sept. 1985 was de trimgroep van SOS een feit.

 

De loopgroep is zeer belangrijk voor de vereniging. Individueel en in groepsverband wordt deelgenomen aan allerlei “loopjes”, waarvan de RUN Winschoten de bekendste is. Ook opstapgroepen voor de 4-mijl van Groningen zijn bij SOS ondergebracht. Voorjaar 2011 werd voor het eerst “professioneel” een cursus voor opstappers gegeven. Sindsdien wordt er elk jaar in maart/april een opstapcursus verzorgt. 

 

MFC de Menterne in Muntendam is de thuisbasis van SOS Muntendam. Er wordt gebruik gemaakt van de kleedruimtes en na de trainingen is er vaak gelegenheid om nog samen iets te drinken in de kantine.